
GOVERNMENT OF INDIA 

MINISTRY OF HOUSING AND URBAN AFFAIRS 

LOK SABHA 

UNSTARRED QUESTION NO. 902 

TO BE ANSWERED ON JUNE 27, 2019 

  

RETENTION OF GOVERNMENT ACCOMMODATION 

  

No. 902.       SHRI UPENDRA SINGH RAWAT: 

      `     SHRI KAUSHAL KISHORE : 

  

          Will the Minister of HOUSING AND URBAN AFFAIRS be 

pleased to state: 

  

(a)     Whether the Government has any proposal for retention of 

the Government accommodation by the Central Government 

servants after retirement, on payment of suitable rent, at 

least till the lifetime of the Central Government servant, 

especially in cases related to medical and education of 

children; 

(b)     If so, the details thereof; and 

(c)     If not, the reasons therefor? 

  

ANSWER 

  

THE MINISTER OF STATE (INDEPENDENT CHANRGE) OF THE 

MINISTRY OF HOUSING AND URBAN AFFAIRS 

(SHRI HARDEEP SINGH PURI) 

  

(a)   No, Sir.  

(b)   Does not arise in view of reply to (a) above. 

(c)   As per Rule 40(1)(ii) of Central Government General Pool 

Residential Accommodation (CGGPRA) Rules, 2017, on retirement, a 

central Government employee who is an allottee of General Pool 

Residential Accommodation (GPRA), can retain Government 

Accommodation for six months on payment of normal licence fee.  

  

  

***** 


